FERIELUKKET i uge 29 + 30 - pakker sendes næste gang d. 29. juli 2024,

Indendørs trappe - hvilken tape skal jeg vælge?

Indendørs trappe - hvilken tape skal jeg vælge?

Forfatter Henrik Andersen

Hvad er trappen lavet af?

Hvilken type tape man skal vælge kommer lidt an på hvad trappen er lavet af, og om man i færdes mest på trappen med bare fødder, strømpefødder eller med sko på.

Er trappen rå ujævn træ?

Hvis din trappe er lavet af ujævn træ, vil jeg anbefale dig at overveje at give overfladen en primer inden du påbegynder montering af en skridsikker tape. Tape klæber normalt ikke super godt direkte på rå, umalet træ da det er en naturlig overflade med mange porer der arbejder med kulde / varme. Derfor er det en god ide at starte med en omgang primer der er egnet til opgaven. Alle vores tape typer kan monteres efter behandling med primer, såfremt overfladen ikke er ujævn. Ved ujævne overflader anbefaler vi vores formbare tape. 

Til almindelige træoverfladen vil jeg anbefale at bruge
3M Scotch Weld 83

 

3M Scotch Weld 83 - 1 Liter
Til mere ru overflader / med dybe årer vil jeg anbefale at bruge

3M Scotch-Weld 2141 Contact Rubber

3M Scotch-Weld 2141 - grunder for træ, beton og gummi

 

Begge typer primer laver mærker på træet, så det er vigtigt kun at bruge primer hvor der efterfølgende skal monterede skridsikker tape.


Er trappen lavet af lakeret træ?

Skridsikker tape på lakerede overflader, er absolut ikke noget problem, man skal blot være klar over at vedhæftningen ikke bliver bedre end lakkens kontakt til underlaget. Det er dog normalt ikke et problem og her kan vi anbefale alle vores tape. 

Er trappen beklædt med vinyl / linoleum?

Har du en trappe med vinyl / linoleum kan der være en chance for at vedhæftningen ikke er optimal, da nogle af disse gulvtyper er meget "fedtede" i overfladen og derfor forhindrer vedhæftning. Du kan dog forsøge dig med at klæbe almindelig klar tape på (det man bruger til indpakning af julegaver) klæber den klare tape godt på overfladen, så vil skridsikker tape også kunne klæbe derpå.

 

Hvilken skridsikker tape til bare fødder, strømpefødder og sko?

Trappe hvor man færdes med sko.

For de fleste af os er en indendørs trappe lig med, at der færdes man ikke med sko. (det gælder ihverfald or de fleste privatboliger) men skulle du nu alligevel have en trappe hvor man kun færdes med sko. Ja så kan du faktisk anvende alle typer skridsikker tape.

Trappe hvor man går med bare fødder / strømpefødder.

Bare fødder - Man skal være klar over at skridsikker tape kan være hårdt for bare fødder at færdes på grundet den ru overflade af aluminium oxid, derfor kan det være en fordel at anvende vores rengøringsvenlige skridsikre tape til barfodsområder da denne har en overflade af præget vinyl der ikke er slibende og dermed ikke er så hårde ved dine fusser.

 

Strømpefødder - Ved almindelig skridsikker tape (her forstås tape der har korn i overfladen) er der en chance for at tapen KAN gribe fat i strømper og nylonstrømper. derfor vil vores rengøringsvenlige tape også være god til steder hvor man færdes med strømper.